Krav Maga

Lupta si implicit autoapararea au aceeasi varsta precum omenirea. De-a lungul timpului oamenii au pus de multe ori in pericol viata altora doar prin forta bruta. Sunt nenumarate motive pentru care oamenii aleg sa practice autoapararea, unul dintre ele fiind dorinta de a invata sa isi controleze frica si sa devina mai increzatori in propriile forte. In ajutorul acestora s-a dezvoltat un sport ce ofera posibilitatea de a se elibera de teama necontrolata. Sporturile de autoaparare sunt caracterizate prin stapanire de sine, putere si flexibilitate. Cel mai eficient si usor de insusit sport de autoaparare este Krav Maga.


Krav maga inseamna “lupta de contact”. Este un sistem de aparare personal, rapid şi eficient. In cadrul acestui sport avem posibilitatea sa invatam cum sa ne folosim corpul pentru a iesi biruitori dintr-o confruntare. Ajunsi in mijlocul unui conflict avem posibilitatea de a ne apara si de a rapune atacatorul.
Acest sport a fost dezvoltat in Israel de catre Imi Lichtenfeld si are la baza tehnici si principii predate in armata israeliana si mai apoi in institutii de instruire. Aceste tehnici va invata sa evitati conflictele, dar in cazul in care nu aveti de ales veti putea lupta eficient! Scopul imediat este neutralizarea pericolului, care se realizeaza prin miscari scurte, rapide si eficiente, orientate spre punctele sensibile ale atacatorului. Aplicarea tehnicilor mai mult sau mai putin agresive se face în functie de tipul atacului. Sunt esentiale aplicarea corecta a tehnicilor si pregatirea psihologica pentru lupta. Acestea va pot asigura biruinta intr-un conflict cu o persoana mai mare, mai puternica, mai rapida. In cadrul antrenamentelor de Krav Maga invatati cum alta persoana, doar cu forta bratelor si picioarelor, miscandu-le foarte repede, te poate lovi periculos sau te poate imobiliza doar prin simpla apasare a punctelor de presiune. Prin antrenamente veti sti sa contracarati aceste miscari, fie prin anihilarea pericolului, fie prin indepartarea de zona de impact, dupa cum considerati ca este mai bine la momentul respectiv.
Practicand Krav-Maga deveniti mai increzator in fortele proprii, va creati si va mentineti o conditie fizica excelenta, deoarece tehnicile predate pun in miscare fiecare muschi si fiecare articulatie din organism, reducand stresul zilnic.
Va oferim ocazia de a va initia in acest sport sau de a darui celor apropiati posibilitatea de a-si dezvolta fizicul si psihicul prin antrenament intens de autoaparare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *